Sales Popup
Surat, Gujarat
6 hours ago
Frakt 59KR. Leveranstid upp till 14 dagar men vanligtvis mycket snabbare.
0 Varukorg
Tillagd i kundvagnen
  Du har artiklar i din kundvagn.
  Du har 1 artikel i din kundvagn.
   Totalt

   Nyheter

   Därför jämförde jag Fredrik Nordström med Nordkoreas diktator.

   Därför jämförde jag Fredrik Nordström med Nordkoreas diktator.

   Det väcktes stor uppståndelse då jag under en föreläsning på Katedralskolan i Skara, jämförde Skaras fd kommunalråd med Nordkoreas diktator.

   Givetvis var det olyckligt att Nordströms dotter satt i publiken, något jag själv kan relatera till. Mina egna barn har fått stå ut med många hårda ord om mig under årens lopp. Det blir dessvärre kontentan av att vara en person i strålkastarljuset och inneha en maktfaktor i samhället.

   Familjen Nordström har styrt Skara i generationer. Först genom Fredriks farfar, Evald Nordström, som var en oerhört bra person. Evald var mig behjälplig med att få igenom beslut som lade grunden till Skara Sommarland. En av Nordens största nöjesparker som genererat åtskilliga arbetstillfällen för Skara. Evald var ett föredöme och den typ av politiker som hade som avsikt att främja näringslivet och samverka för Skaras bästa. Därav ser vi att politiker oberoende partitillhörighet, kan samverka med näringslivet för kommunens bästa.  Här kan jag även nämna den socialdemokratiska ledningen i Vänersborg, som jag har ett nära och gott samarbete med och som har sett till att det byggs över 1000 nya lägenheter medan Skara endast åstadkommit ett 10-tal. 

   I början av 90-talet startade jag Ny demokrati och i samband med detta började  jag att motarbetas. I och för sig var jag inte ensam att uppleva Nordströms iver om att sätta käppar i hjulet för oss entreprenörer. Även Lars-Göran Blank hade under en tid planer att flytta sin verksamhet till Västerås. Flertalet av oss driftiga entreprenörer förblev dock kvar, mycket på grund av kärlek till staden och människorna som bor här.

   Fredrik tog över maktpositionen som kommunalråd efter sin faster Barbro och dessförinnan var släktskapet kort brutet genom Christina Bergdahl, som verkligen skötte sitt arbete. Fredriks far var ordförande i kommunfullmäktige i flera år vilket vittnar om en kommunal "succesionsordning".

   Som entreprenör vill man hela tiden framåt, hitta lösningar, satsa på tidigare oprövade idéer. Jag har en inre drivkraft om att skapa företag ”som ger folk vad dom vill ha”. Det fodrar att kommunens ledning samarbetar och skapar förutsättning för nyskapande och företagsamhet, för Skaras bästa. Dessvärre har Fredrik från det att han tillträdde, valt att motarbeta näringslivet i allmänhet, och mig i synnerhet. Fredrik har nyttjat sin maktposition för göra allt för motarbeta mig. Det var även Fredriks handlingar som fick mig att lämna Skara.

   Jag kan ge flera exempel till varför jag flyttat min verksamhet från stan, samt varför jag uttryckte mig som jag gjorde. Det började med att jag ville göra en ny uteservering på min egen fastighet vid dåvarande Olins i Skara. Här fick jag avslag medan pizzeria Viktoria fick bygga uteservering på kommunens mark.  Jag fick heller inte sätta upp min egen historia på Olins väggar. På så vis tog kommunen avstånd från hela Skaras musikhistoria med Sveriges mest framgångsrika grammofonbolag i norden, med 17 vinster i melodifestivalen, vilket i sin tur satt Skara på rikskartan.

   Vidare fick jag som enda entreprenör böta för att jag byggt temporär skola för Skaras flyktingverksamhet. Det fanns flera andra som hade gjort tillfälliga byggnader men som inte fick några böter. 
   Därefter byggde jag ”Rullebyn” som var avsedd för både svenskar och invandrare. Jag fick dock avslag. Skara menade på att att ”Rullebyn” kunde nyttjas för flyktingar, inte för svenskar. Här gör man alltså skillnad på människor. Jag som lever i tron om alla människors lika värde. Jag hade som ambition att hyra ut delar av ”Rullebyn” som studentboende men blev stoppad. Kommunen valde istället att aktivt motarbeta mig genom att ringa till den tilltänkta skolan och delge att jag aldrig kommer få bygglov att ge studenter bostad. Istället gav man tillstånd till Skara Sommarland, där uthyrning vintertid inte ens finns med i detaljplanen. Alliansen gav mig sedermera tillstånd, men då var det försent.
    
   Då jag startade HVB-hem valde man att ringa runt till de kommuner jag hade samarbete med, med ambition om att svartmåla mig. Trots att vi erbjöd hög kvalitet, till lägst pris. Att Skara inte valde att placera individer hos oss är en sak, men de gick alltså så långt att de ringde runt och försökte nyttja sina kommunala kontakter för att smutskasta oss.  Skara placerade dock enstaka individer på Ekeberg. Personer som vägrat bo på de boenden kommunen erbjöd. Skara valde  som enda kommun, att inte betala för de placeringar de hade på flyktingboendet Ekeberg. Det gick så långt att jag fick stämma kommunen för att få betalt. Det var tacken för att man genom åren genererat miljoner till kommunen i skatteintäkter.
   Det finns en utbredd tystnadskultur i Skara, antingen stödjer man makten eller skall man motarbetas. Tjänstemän har kommit och gått och de som påvisat brister inom kommunen har fått sluta.

   Det ryktas även om ”skandalresor” till vänorter som valts att tystas ned av kommunen. Alltsammans vittnar om en maktfullkomlighet och en tystnadskultur där man lätt drar paralleller till hur Nordkorea styrs.

   För att få bort spekulationer om det sistnämnda, kräver jag en utredning om dessa resor. Min förhoppning i och med denna insändare är att förklara varför jag valde att uttrycka mig som jag gjorde.

   Bert Karlsson

   Jan Emanuel intervjuas av Bert Karlsson i Berts Värld.

   Jan Emanuel intervjuas av Bert Karlsson i Berts Värld.

   Välkommen till det första avsnittet av vårt nya poddkoncept! Vår första gäst är ingen mindre än Jan Emanuel Johansson. Det diskuteras socialdemokraternas dåtid, nutid och framtid, invandringspolitik och migrationsverket, LO, Sveriges rättssystem och mycket mer. Bert och Jan går in på deras tid tillsammans i riksdagen och hur Bert var politisk rådgivare till Jan. De diskuterar också migrationskrisen och hur det var att driva asylboenden. Stort tack till Jan Emanuel som ställde upp och bjöd oss på en riktigt bra diskussion. Trevlig lyssning!

   Länk till intervjun: https://www.youtube.com/watch?v=AmAnc1K9abU

   Nytt avsnitt kommer i Juli!

   Stefan Löfven får sitta kvar som statsminister.

   Stefan Löfven får sitta kvar som statsminister.

   Tidigare under dagen idag blev det känt att Stefan Löfven kommer att få sitta kvar som statsminister.

   Resultatet av omröstningen blev följande:

   116 röstade ja
   173 röstade nej
   60 avstod
   0 var frånvarande

   Det betyder att Stefan Löfven blir utsedd till statsminister eftersom mindre än hälften av deltagarna röstade nej. För ett annorlunda utfall skulle man behövt minst 175 Nej-röster.

   Så gör du för att få vaccinpass.

   Bild på ett par på semester efter att ha fått vaccinpass för corona / Covid-19

   Det är tänkt att covidbeviset ska på lång sikt visa om du varit sjuk i corona samt om du tidigare har testat negativt, men till en början ska det endast visa om du är vaccinerad eller inte samt hur många doser du har fått. 

   Så här går det till

   Sju dagar efter vaccineringen skickas det en rapport till Nationella vaccinationsregistret. Efter det kommer du att kunna hitta ditt bevis på covidbevis.se och det skickas också till din digitala brevlåda om du har en sådan. Den kan också skickas till din mobil, padda eller dator.