Sales Popup
Surat, Gujarat
6 hours ago
Frakt 59KR. Leveranstid upp till 14 dagar men vanligtvis mycket snabbare.
0 Varukorg
Tillagd i kundvagnen
  Du har artiklar i din kundvagn.
  Du har 1 artikel i din kundvagn.
   Totalt

   Nyheter

   Jan Emanuel intervjuas av Bert Karlsson i Berts Värld.

   Jan Emanuel intervjuas av Bert Karlsson i Berts Värld.

   Välkommen till det första avsnittet av vårt nya poddkoncept! Vår första gäst är ingen mindre än Jan Emanuel Johansson. Det diskuteras socialdemokraternas dåtid, nutid och framtid, invandringspolitik och migrationsverket, LO, Sveriges rättssystem och mycket mer. Bert och Jan går in på deras tid tillsammans i riksdagen och hur Bert var politisk rådgivare till Jan. De diskuterar också migrationskrisen och hur det var att driva asylboenden. Stort tack till Jan Emanuel som ställde upp och bjöd oss på en riktigt bra diskussion. Trevlig lyssning!

   Länk till intervjun: https://www.youtube.com/watch?v=AmAnc1K9abU

   Nytt avsnitt kommer i Juli!

   Stefan Löfven får sitta kvar som statsminister.

   Stefan Löfven får sitta kvar som statsminister.

   Tidigare under dagen idag blev det känt att Stefan Löfven kommer att få sitta kvar som statsminister.

   Resultatet av omröstningen blev följande:

   116 röstade ja
   173 röstade nej
   60 avstod
   0 var frånvarande

   Det betyder att Stefan Löfven blir utsedd till statsminister eftersom mindre än hälften av deltagarna röstade nej. För ett annorlunda utfall skulle man behövt minst 175 Nej-röster.

   Så gör du för att få vaccinpass.

   Bild på ett par på semester efter att ha fått vaccinpass för corona / Covid-19

   Det är tänkt att covidbeviset ska på lång sikt visa om du varit sjuk i corona samt om du tidigare har testat negativt, men till en början ska det endast visa om du är vaccinerad eller inte samt hur många doser du har fått. 

   Så här går det till

   Sju dagar efter vaccineringen skickas det en rapport till Nationella vaccinationsregistret. Efter det kommer du att kunna hitta ditt bevis på covidbevis.se och det skickas också till din digitala brevlåda om du har en sådan. Den kan också skickas till din mobil, padda eller dator.

   Brev om attefallshus

   Brev om attefallshus

   Hej.

   Sammanfattning av rumshöjd och sovloft i attefallshus.

   Det är inte ok att skriva sovrum på ett sovloft om inte rumshöjden (min 2.30m) är uppfyllt i större delar av sovrummet/loftet.

   Utöver detta ska tillgängligheten vara uppfylld till detta rum. Det är ok att använda det som sovrum om takhöjden är uppfylld men utan tillgänglighet om det finns ett sovrum på bottenvåningen också.

   Vanligt är att du möblerar upp bottenvåningen där vardagsrum, sovrum, hygienrum och köksdel ska finnas.

   Där gäller en takhöjd på 2.4m.

   Så sovloft/sovrum får du endast använda det till om rumshöjden (och ev. tillgängligheten) tillåter det. Annars är det ett förråd eller liknande vilket det är ok att ha det som.

   Ett vanligt sätt att komma förbi reglerna är att söka bygglov för att ha sovrummet på bottenvåningen och sedan, när kommunen varit där, bygga om igen. Vi har i princip ingen möjlighet att kontrollera om de gör så.

   Om du skulle höja tillåten nockhöjd för ett attefallshus till säg 2,4+2,3 = 4,7 + lite tak, säg 5.2 meter så kan du ändå inte hantera tillgängligheten till sovrummet. Så det är i princip meningslöst.

   Du står fortfarande där med att du måste ha alla funktionerna på bottenvåningen för att klara tillgängligheten. Där emot skulle du kunna ha ett extra sovrum på övervåningen då i så fall.

   Enda sättet att komma förbi detta är att du bygger det som ett fritidshus vilket innebär att du inte får bo permanent i det. Du får alltså inte ha det som åretruntboende.

   Även som du söker för ett fritidshus kan kommunen göra bedömningen att det ska användas som ett åretruntboende och då är det inte ok om inte alla krav uppfylls.

   Vet inte om du blev något klokare av mitt resonemang men återkom med frågor i så fall så kan jag försöka förtydliga lite mer på någon punkt.